Ontdek en inspireer jezelf met deze heerlijke en gevarieerde recepten die speciaal voor u werden ontwikkeld door onze daddy cool chefs.

pita broodje met shoarmareepjes

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • +/- 300-400g ‘original shoarma’ pitareepjes Daddy Cool (art. 202-274-284)
  • ¼ komkommer in dunne plakjes gesneden
  • 1 zakje gemengde sla, 125g
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1/8 rdoe kool, fijn gesneden
  • 4 el appelazijn
  • 2el suiker
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 bosje koriander, grof versneden
  • Looksaus
  • Koriander-muntsaus
  • Chili hotsauce
Bereidingswijze

Snij de kool met een mandoline of een mes in hele fijne plakjes. Marineer de kool kort met appelazijn en suiker. Laat minstens 15 min staan.

Verwarm je oven ondertussen voor op 180° en toast de pita broodjes gedurende enkele minuten.

Neem een pan en voeg enkele druppels olijfolie toe. Zet de pan op een medium vuur. Voeg shoarma reepjes toen en bak enkele minuutjes aan.

Snij het pitabroodje open en smeer beide zijden in met wat looksaus. Vul het broodje afwisselend met wat sla, komkommer, ui, tomaat, gemarineerde rode kool en de shoarmareepjes

Serveer apart voor de liefhebbers extra koriandersaus en hotsauce

flatbread met kippenreepjes met rode ui en fetaslade

Ingrediënten
  • +/- 500g ‘Word Tastes’ Super Kip reepjes Daddy Cool(art. 279)
  • 4 stuks flatbread
  • 1 zakje gemengde sla, 125g
  • 6 radijsjes in dunne plakjes gesneden
  • 1 trosje geconfijte kerstomaatjes of 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 2 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • ½ bosje koriander
  • 1 pakje feta, +/- 200g
  • 1 limoen
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 1 potje Tzatziki, 150-200g
  • Een paar takjes munt
Bereidingswijze

Meng voor de ui-feta sla de dun gesneden rode ui met de gehakte koriander, fetakaas, sap van 1 limoen en sumac kruiden. Kruid met peper en zout naar smaak.

Grill het flatbread even kort aan en smeer een laagje tzatziki uit over het flatbread. Verdeel er vervolgens de gemengde sla, geconfijte tomaatjes, plakjes radijs, rode ui salade en avocado over.

Bak of grill de kipreepjes enkele minuutjes aan en verdeel over de salade. Werk af met enkele takjes munt en koriander en serveer er apart nog wat extra rode ui sla bij.

Funky Loaded fries met kebab

Ingrediënten (4 – 6 personen)
  • 500 g ‘Authentic Kebab’ Kip (art 378)  of ‘Veggie Fibes’ Kebab (art278) Daddy Cool
  • 1kg voorgebakken frietjes skin on
  • 10 tal  opgelegde jalapeno pepertjes
  • 1 bussel lenteui, grof gesnipperd
  • ½ bosje koriander, grof gesneden
  • ¼ fijngesneden spitskool, zoetzuur gemarineerd
  • Stukje cheddar of parmezaan om te raspen
  • Munt yoghurt mayo
  • Sriracha
Bereidingswijze

Warm de friteuse voor op 180° en bak de frietjes af tot ze goudgeel en knapperig zijn. Zet ondertussen en pan of grillpan op een medium vuur en bak het kababvlees even kort aan.

Verdeel de frietjes in een schotel of op een bakpapier op een leuke houten plank.

Verdeel er het gebakken kebabvlees over en werk af met de verschillende sauzen, lenteui, koriander, spitskool en jalapeno’s. Rasp er tenslotte de kaas over.

Authentic kebab

Ingrediënten (4 porties)
  • 1 groot Turks brood
  • 500 g ‘Authentic Kebab’ Kip (art 378)  of ‘Veggie Fibes’ Kebab (art278) Daddy Cool
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • ¼ komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1/8 rode kool in dunne plakjes gesneden en gemarineerd
  • ½ ijsberg sla, fijn gesneden
  • Een paar takjes koriander
  • Een paar takjes munt
  • 1 blokje feta, 200g
  • Koriander saus
  • Knoflook yoghurt saus 
  • sambal
Bereidingswijze

Verwarm een pan of grillpan op een medium vuur en toast het Turks brood aan beide zijden even kort aan tot het krokant is.

Bak ondertussen het kebabvlees enkele minuutjes aan in een pan of grillpan op medium vuur.

Snij het brood in 4 gelijke stukken en snij voorzichtig open. Bestrijk de binnenkanten rijkelijk met koriandersaus en looksaus vul op met de verschillende groenen en het kebabvlees.

Werk tenslotte nog af met wat verbrokkelde feta en enkele takjes koriander.

Serveer er apart sambal bij voor wie het spicy wil !