Ontdek en inspireer jezelf met deze heerlijke en gevarieerde recepten die speciaal voor u werden ontwikkeld door onze daddy cool chefs.

Philly steak toast (of toasti, tosti, croque)

Ingrediënten
  • Rundsreepjes DC 
  • ¼ groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • ½ witte ui, in ringen gesneden 
  • Mozzarella of andere smelt kaas zoals provolone, Emmentaler … 
  • 2 plakjes toast brood 
  • Boter 
Bereidingswijze

Bak de ui ringen samen met de paprika reepjes kort aan tot ze gaar zijn en voeg de rundsreepjes toe. Bak alles nog enkele minuutjes verder aan. 

Houdt de mengeling apart en laat afkoelen. 

Beleg 1 zijde van het toastbrood met de runds, parika en ajuin mengeling en beleg rijkelijk met de kaas. 

Sluit de toasti en smeer beide zijden in met een beetje boter. 

Bak de toasti enkele minuutjes aan beide kanten aan op een medium vuurtje in een koekenpan tot de kaas gesmolten is. 

Je kunt hier ook een contactgrill voor gebruiken. 

Sandwich Steak Béarnaise

Ingrediënten
  • Rundsreepjes DC  +/- 60g 
  • Olijfolie 
  • ½ rustiek baguette of ciabatta 
  • Paar blaadjes kropsla 
  • ½ sjalot, in fijne ringetjes gesneden 
  • Paar takjes kervel 
  • Paar takjes bieslook, fijn genipperd 
  • Plakjes tomaat 
  • 2 el bearnaise saus (voor koude bereidingen) 
BEREIDINGSWIJZE 1

Kruidt de rundsreepjes met een beetje olijfolie en peper en zout. 

Snijd de baguette overlangs open en smeer aan beide zijde bearnaise saus 

Beleg de onderkant van het broodje met enkele blaadjes kropsla, bieslook, kervel en fijn gesneden sjalot. Beleg verder met enkele plakjes tomaat. 

Dresseer bovenop de sla mengeling de rundsreepjes en sluit het broodje. 

Werk eventueel nog verder af met enkele plakjes hard gekookt ei en tuinkers.

BEREIDINGSWIJZE 2

Kruid de rundsreepjes en meng met enkele lepels bearnaise saus tot een mooie salade.

Snijd de baguette overlangs open.Beleg de onderkant van het broodje met enkele blaadjes kropsla, bieslook, kervel en fijn gesneden sjalot. Beleg verder met enkele plakjes tomaat.

Dresseer bovenop de sla mengeling de rundsreepjes salade en sluit het broodje.

Werk eventueel nog verder af met enkele plakjes hard gekookt ei en tuinkers.

Thai beef salad

Ingrediënten
  • +/- 50g Rundsreepjes DC 
  • Sesam zaadjes 
  • Soja saus 
  • Sesam olie 
  • Sap halve limoen 
  • Vissaus 
  • Kl gedroogde chiliflakes 
  • Plantaardige olie
  • ¼ komkommer, ontpit en in plakjes gesneden 
  • 1 handje glasnoedels, gekookt volgens gebruiksaanwijzing vd verpakking
  • 4 kerstomaatjes, in 2 gesneden 
  • ¼  wortel, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • ½ rode ui, in maantjes gesneden 
  • ¼ bussel koriander 
  • Paar blaadjes munt 
  • Optioneel rode chili  
  • Gehakte gezouten pinda 
Bereidingswijze

Marineer de rundsreepjes vooraf minstens een uurtje met een beetje soja saus, enkele druppels soja olie, limoen sap en gedroogde  chiliflakes. Bak daarna de reepjes evenkort aan in een koekenpan en zet apart.  

Maak een salade van de komkommer, rode ui, glasnoedels, rode chili en tomaatjes en breng op smaak met de soja, limoen sap, sesam olie, plantaardige olie en de vissaus. 

Werk de salade af met muntblaadjes, koriander en de lauw warme rundsreepjes .

Top de salade als laatste af met de gehakte pinda nootjes 

Mexican beef Faijitas

Ingrediënten
  • +/- 100g Rundsreepjes DC 
  • ¼ rode parika in dunne reepjes gesneden 
  • ¼ groene paprika in dunne reepjes in dunne reepjes gesneden 
  • ½ rode ui, in ringen gesneden 
  • 1 teentje knoflook, fijn genipperd 
  • ½ tomaat in blokjes gesneden 
  • Komijnzaadjes, ½ kl 
  • Mexicaanse kruiden mix 
  • Plantaardige olie 
  • Koriander, enkele takjes 
  • Zure room optioneel 
  • Guacamole optioneel 
  • Partje limoen 
  • Tortilla’s 
Bereidingswijze

Bak voor de faijita mix de 2 soorten parika, ui, knoflook, tomaat en de komijnzaadjes kort aan en voeg de rundsreepjes toe. Bak nog enkele minuutjes verder aan tot de groentjes gaar zijn maar nog wel een beetje krokant zijn. Breng op smaak met de mexicaanse kruiden .

Serveer met warm gemaakte tortillas, zure room, guacamole, een partje limoen en enkele takjes koriander

pita broodje met shoarmareepjes

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • +/- 300-400g ‘original shoarma’ pitareepjes Daddy Cool (art. 202-274-284)
  • ¼ komkommer in dunne plakjes gesneden
  • 1 zakje gemengde sla, 125g
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1/8 rdoe kool, fijn gesneden
  • 4 el appelazijn
  • 2el suiker
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 bosje koriander, grof versneden
  • Looksaus
  • Koriander-muntsaus
  • Chili hotsauce
Bereidingswijze

Snij de kool met een mandoline of een mes in hele fijne plakjes. Marineer de kool kort met appelazijn en suiker. Laat minstens 15 min staan.

Verwarm je oven ondertussen voor op 180° en toast de pita broodjes gedurende enkele minuten.

Neem een pan en voeg enkele druppels olijfolie toe. Zet de pan op een medium vuur. Voeg shoarma reepjes toen en bak enkele minuutjes aan.

Snij het pitabroodje open en smeer beide zijden in met wat looksaus. Vul het broodje afwisselend met wat sla, komkommer, ui, tomaat, gemarineerde rode kool en de shoarmareepjes

Serveer apart voor de liefhebbers extra koriandersaus en hotsauce

flatbread met kippenreepjes met rode ui en fetaslade

Ingrediënten
  • +/- 500g ‘Word Tastes’ Super Kip reepjes Daddy Cool(art. 279)
  • 4 stuks flatbread
  • 1 zakje gemengde sla, 125g
  • 6 radijsjes in dunne plakjes gesneden
  • 1 trosje geconfijte kerstomaatjes of 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 2 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • ½ bosje koriander
  • 1 pakje feta, +/- 200g
  • 1 limoen
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 1 potje Tzatziki, 150-200g
  • Een paar takjes munt
Bereidingswijze

Meng voor de ui-feta sla de dun gesneden rode ui met de gehakte koriander, fetakaas, sap van 1 limoen en sumac kruiden. Kruid met peper en zout naar smaak.

Grill het flatbread even kort aan en smeer een laagje tzatziki uit over het flatbread. Verdeel er vervolgens de gemengde sla, geconfijte tomaatjes, plakjes radijs, rode ui salade en avocado over.

Bak of grill de kipreepjes enkele minuutjes aan en verdeel over de salade. Werk af met enkele takjes munt en koriander en serveer er apart nog wat extra rode ui sla bij.

Funky Loaded fries met kebab

Ingrediënten (4 – 6 personen)
  • 500 g ‘Authentic Kebab’ Kip (art 378)  of ‘Veggie Fibes’ Kebab (art278) Daddy Cool
  • 1kg voorgebakken frietjes skin on
  • 10 tal  opgelegde jalapeno pepertjes
  • 1 bussel lenteui, grof gesnipperd
  • ½ bosje koriander, grof gesneden
  • ¼ fijngesneden spitskool, zoetzuur gemarineerd
  • Stukje cheddar of parmezaan om te raspen
  • Munt yoghurt mayo
  • Sriracha
Bereidingswijze

Warm de friteuse voor op 180° en bak de frietjes af tot ze goudgeel en knapperig zijn. Zet ondertussen en pan of grillpan op een medium vuur en bak het kababvlees even kort aan.

Verdeel de frietjes in een schotel of op een bakpapier op een leuke houten plank.

Verdeel er het gebakken kebabvlees over en werk af met de verschillende sauzen, lenteui, koriander, spitskool en jalapeno’s. Rasp er tenslotte de kaas over.

Authentic kebab

Ingrediënten (4 porties)
  • 1 groot Turks brood
  • 500 g ‘Authentic Kebab’ Kip (art 378)  of ‘Veggie Fibes’ Kebab (art278) Daddy Cool
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • ¼ komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1/8 rode kool in dunne plakjes gesneden en gemarineerd
  • ½ ijsberg sla, fijn gesneden
  • Een paar takjes koriander
  • Een paar takjes munt
  • 1 blokje feta, 200g
  • Koriander saus
  • Knoflook yoghurt saus 
  • sambal
Bereidingswijze

Verwarm een pan of grillpan op een medium vuur en toast het Turks brood aan beide zijden even kort aan tot het krokant is.

Bak ondertussen het kebabvlees enkele minuutjes aan in een pan of grillpan op medium vuur.

Snij het brood in 4 gelijke stukken en snij voorzichtig open. Bestrijk de binnenkanten rijkelijk met koriandersaus en looksaus vul op met de verschillende groenen en het kebabvlees.

Werk tenslotte nog af met wat verbrokkelde feta en enkele takjes koriander.

Serveer er apart sambal bij voor wie het spicy wil !